Site in English

Voiko Liikunta- ja Kulttuuriseteillä maksaa harjoittelun?

Kyllä voi.

Mikä on Pekiti-Tirsia Kali Finland ry ja miten se liittyy PTK Helsinki ry:n?

PTK Finland ry perustettiin vuonna 2008 tukemaan Suomen ja Pekiti-Tirsia Europe järjestöä Pekiti-Tirsia tapahtumien järjestämisessä esim. leirit. PT Europe toimiin Grand Tuhon Leo Gajen valtuuttamana Uli Weidlen johdolla. Euroopan pääpaikka on etelä Saksassa Reutlingen kaupungissa. PTK Finland jäsenmaksu 42e/vuosi. PTKF jäsen saa alennuksia Pekiti-Tirsia leireistä Suomessa, se mainitaan erikseen leirikutsussa. Lisäksi sillä saa etuja Ulin Weidlen vetämistä leireistä Reutlingenissa. PTKF jäsen on automaattisesti PT Europen jäsen, eikä sinne tarvitse erikseen maksaan.

Kisahallissa on ollut treenejä, onko mahdollista aloittaa siellä peruskurssi?

Kisahallilla emme järjestä kursseja, peruskurssitoiminta on siirtynyt Kontulaan HIPKON tiloihin vuonna 2003. Kisahallia käytämme joskus ylimääräisiin treeneihin.

Mitä treenivälineitä tarvitsen peruskurssilla ja jatkossa?

Peruskurssilla saat tutustua lajiin pari viikkoa ja lainata seuran keppejä. Tämän jälkeen jos haluaa jatkaa saa hankkia itselleen kaksi keppiä. Puolen vuoden jälkeen syvennämme muita Kalin alueita ja hyvä on omistaa ainakin kahdet puuveitset ja kumiveitset. Melkein täydellinen setti olisi (1–2 vuoden jälkeen):

  • 2 kumiveistä
  • 2 puista harjoitusveistä
  • 4 harjoituskeppiä (kevyet ja raskaat)
  • miekkailumaski
  • jääkiekkohansikkaat

Miksi rottinkikeppi on ainoa hyväksytty harjoittelukeppi?

Rottinki on siitä hyvä puulaji että se ei katkea yllättäen iskusta ja siksi se on turvallinen sekä harjoittelijalle että ympäristölle. Puunsyiden rakenteiden takia sen hajoaminen on selvästi havaittavissa ennen lopullista rikkoutumista. Kovilla puulajeilla on tapana hajota ilman varoitusta kerralla. Lentävä kepinpää aiheuttaa tarpeettomia vaaratilanteita ympäristöön ja harjoittelijoille. Lisäksi rottinki on pehmeämpi kuin muut lajit ja siten se ei aiheuta turhia rasituksia kädelle. Kovilla puulajeilla tulee voimakkaita tärähtelyitä keppien osuessa toisiinsa. Sellainen tärähtely aiheuttaa rasitusvammoja ranteeseen ja kyynärpäähän. Erikoistapaus on rengasta lyödessä, jossa voi käyttää nylonkeppiä. Nylonkeppi on erittäin kestävä, käytännössä ikuinen. Rottinkikeppi rikkoutuu nopeasti jos sitä hakkaa kovempaa materiaalia vastaan esimerkiksi nylonia vastaan.

Mistä rottinkikeppejä saa?

Hyvin varustetuista taistelulajivälinekaupoista, tai kysymällä Kontulan salin vetäjiltä.

Onko loukkaantumisriskiä?

Kalissa harjoitellaan aseen kanssa 80 % ajasta, siksi harjoitukset on suunniteltu siten ettei vaaratilanteita synny. Vasta keppisparrissa missä vauhti lisääntyy ja koordinaatio vähenee, esiintyy pieniä loukkaantumisia. Normaalitreeneissä mustelmia esiintyy ajoittain.

Vakuutukset seuran puolesta?

Seuran puolesta ei ole vakuutusta. Halutessa on paras hankkia vapaa-ajanvakuutus jonkun vakuutusyhtiön kautta. Huomaa että useimmat vapaa-ajanvakuutukset eivät ole voimassa tapaturmissa jotka ovat tapahtuneet taistelu-, kamppailu- tai itsepuolustuslajeissa.

Mistä saa miekkailumaskeja?

On useita liikkeitä mistä miekkailumaskeja saa. Käytännössä olemme asioineet Miekkailutarvike Kalliomäen kanssa. Yrityksen varasto on Töölön Kisahallilla.

Onko graduointi- tai vyöarvojärjestelmää käytössä?

Pekiti-Tirsia Helsinki seuralla ei ole käytössä kumpikaan arvojärjestelmä. Peruskurssin jälkeen saa automaattisesti ylennyksen ja voi silloin treenata edistyneempien tunnilla.

Miksi vasta 18-vuotias saa aloittaa Pekiti-Tirsia Kalin harjoittelun?

Peruskurssi alkaa välittömästi kepin käytön opettelulla. Katsomme että alle 18-vuotias ei ole vielä henkisesti valmis ottamaan vastuuta omasta ase harjoittelustaan. Käytännössä ei ole papereita tarvinnut kysellä, koska ihmiset jotka tulevat Kaliin ovat yleensä yli 20-vuotiaita.