Site in English

Mitä Helsingin Pekiti-Tirsia Kalissa tapahtui vuonna 2005

Tärkeimmät tapahtumat:

  • Uli Weidlen leiri Maunulassa
  • Grand Tuhon Leo Gajen leiri Tukholmassa
  • kuuden päivän leiri Saksassa
  • Weidlen kolmen päivän veitsileiri Saksassa
  • Weidle Tukholmassa
  • Maunulassa/Kontulassa kolme Workout lauantaita.

Vuonna 2005 kävimme ahkerasti Euroopassa treenaamassa Pekiti-Tirsia tekniikoita. Kaiken kaikkiaan oli neljä käyntiä ulkomailla ja yksi kotimainen leiri. Saimme lopulta parin vuoden suostuttelun jälkeen Uli Weidlen (Euroopan pääopettaja) Helsinkiin opettamaan PT Kalia. Mukavana bonuksena minulle ja Jakelle oli samalla saada Ulilta yksityisopetusta Kisahallilla ennen pakollista turistikierrosta Helsingin ytimessä. Leirillä oli Kontulan jengin lisäksi porukoita Jyväskylästä, Turusta, Vihdistä ja Hämeenlinnasta.

Euroopan reissuista tärkein oli filippiiniläisen pääopettajamme Leo Gajen leiri Tukholmassa toukokuussa. Tiesimme että lähdemme usealle leirillä vuoden aikana, joten jätimme välistä tämän vuoden Ibizan viikon leirin, minne Gaje meni heti Tukholman jälkeen. Viime vuonna olimme jo olleet Ibizalla kokemassa Ibizalaista kulttuuria, joten uutuuden viehätys oli poissa. Myöhemmin kuulimme saksalaisilta että samanlaisia tekniikoita oli tehty Ibizalla ja Tukholmassa, mutta eri sovellutuksella.

Vuoden aikana Jussin ja Jaken vetämiä lauantai Workout sessioita on ollut kaksi Maunulassa ja kerran Kontulan puistossa kesäisessä auringon paisteessa. Workoutissa käytiin tiivistettynä läpi tärkeimmät opetukset mitä olimme saaneet Euroopan leireiltä. Tietenkin mukana oli pakollinen lajinomainen kunto-osuus. Kontulan leirin aihe kesällä oli Malay Sibat, joka vaatii ulko-olosuhteet koska Sibat on yli 2 m pitkä rottinkikeppi. Sisällä harjoittelu sillä kepillä olisi käytännössä mahdotonta. Näillä 6 tunnin treenisessioilla väkeä oli yleensä n.15 henkeä.

Tämän vuoden hankinnoista tärkein oli miekkailumaskit, joita ostimme kaksi kappaletta Kisahallin Miekkailijoilta. Käytämme niitä veitsi- ja keppi-sparrissa.

Yksi "milestone" minkä tahansa urheiluseuran uralla on omien paitojen teettäminen. Tämän saavutimme (vihdoinkin) tänä vuonna. Ensimmäiseksi paidan väriksi valitsimme tietenkin mustan ja kirjoitukseksi tuli hyvin neutraali "Pekiti-Tirsia Kali Suomi/Finland" - teksti filippiiniläisillä miekoilla koristeltuna.

Mitä jatkossa?

Mielenkiintoisin tapahtuma vuonna 2006 tulee olemaan maaliskuussa kahden viikon reissu Filippiineille Gajen opetukseen Manilassa ja rannikolla. Sinne lähtee P-T Kalin treenaajia Saksasta ja Ruotsista. Suomesta meitä lähtee kolme Helsingistä ja lisäksi yksi Jyväskylästä. Yksi virtsanpylväs tulee syksyllä 2006 kun tulee 10 vuotta siitä kun GT Leo Gaje tuli ensimmäisen kerran Eurooppaan (Saksa) opettamaan. Sen takia on syksyllä viikon kestävä juhlaleiri Reutlingenissa Saksassa. Kotimaan tapahtumista tärkein tulee olemaan Ulin Helsingin toukokuun viikonloppuleiri. Tarkoitus on että vuoden aikana Uli käy Suomessa keväällä ja loppu syksyllä Tukholmassa.

Treeni-intoja vuodelle 2006 toivoo,
Jarkko Lievonen